čtvrtek 25. září 2014

Prezentační technika, velký pomocník v úspěšných firmách

Prezentační technika, velký pomocník v úspěšných firmách


O pořízení prezentační techniky, samozřejmě pokud tak ještě neučinil, by měl bez diskuze uvažovat každý větší podnik. Rozhodně ji ocení a brzy zjistí, o jak úžasného pomocníka se dlouhá léta sám okrádal. V první řadě oceníte její plusy při jakékoliv prezentaci, kterou prezentační technika posune do úplně jiného levelu. Velké množství informací bude přítomným mnohem srozumitelnější v přehledných grafech, tabulkách a obrázcích, které jim zprostředkuje právě prezentační technika. Rozsáhlou záplavu textu můžete shrnout do nejzákladnějších bodů, které budou mnohem výstižnější a užitečnější než převyprávěný text v rozsahu románu Zločin a trest.

 



Projektor a faktory při jeho výběru


Základem celého tohoto kouzla je věcička, které se říká projektor. Co to ten projektor vlastně je? Je to takové šikovné zařízení, které vám umožní převést obraz, v tomto případě mluvíme nejčastěji o určitém obrazu z počítače, na dané místo. Právě projektor je to nejzákladnější, proto se také i nejvíce řeší.

Rozlišení projektoru


V první řadě je třeba se rozhodnou pro rozlišení projektoru. Všeobecným pravidlem je, že pokud chcete alespoň minimálně ucházející kvalitu, tak byste měli vybírat mezi projektory, které mají rozlišení 1280x1024 a více.

Technologie


U dnešních moderních projektorů se rozlišují tři technologie. A jsou jimi DLP, LCD a na svém vzestupu technologie LED. Každá má své klady a zápory, stejně tak se každá hodí na něco jiného.

Dál by vás při výběru projektoru měly zajímat faktory, jako jsou úroveň svítivosti, projekční vzdálenost a samozřejmě jaké náklady na provoz jste ochotni investovat.
Kromě kvalitního projektoru ovšem budete s největší pravděpodobností potřebovat i projekční tabuli nebo projekční plátno.

 

Tabule, plátno nebo zeď?


Jestliže máme vybraný správný projektor, je teď na řadě rozhodnutí, kam budeme promítat. Celkem si můžete vybrat ze tří možností. Jsou jimi tabule, plátno a zeď. Právě ta poslední, zeď, je nejméně náročná na pořízení, udržování a podobně. Využít ovšem zeď k projekci si nemůže dovolit každý. Je potřeba dostatečně velké plochy, kde nebude obraz nijak rušen.

Promítání na zeď


Pokud už dopředu víte, že projekci budete pouštět na zeď, můžete tomuto také přizpůsobit výběr projektoru. Projektory určené přímo pro promítání na zeď jsou často vybaveny i funkcemi, které umožňují promítání i na barevné zdi, které rozhodně využijete. Nevýhodou tohoto způsobu promítání je ovšem malý kontrast a jas. Jestliže ovšem chcete opravdu kompletní prezentační vybavení, je zde na výběr projekční tabule a plátna.

Projekční tabule


Projekční tabule, které mohou sloužit jednak pro kvalitní projekci, tak také pro interaktivní využití například pro psaní smazatelným fixem, jsou doslova hitem číslo jedna. V tomto směru je třeba rozlišovat mezi lakovanou a keramickou tabulí.

Projekční plátna


 Projekční plátna jsou výhodné zejména ve své mobilnosti a variabilitě umístění a jeho ovládání. Vybrat si tak můžete s pláten, které jsou umístěny na pevné zdi, z rolovatelných pláten, elektricky navíjených pláten a mobilních pláten.  Záleží čistě už na vašich potřebách a možnostech, kterou z těchto tří možností si vyberete a dáte jí zelenou.

Pokud tedy opravdu uvažujete o pořízení audiovizuální prezentační techniky, je rozhodně na místě, zjistit si o ní maximum informací a nechat si poradit od odborníků, kteří tomu rozumějí. Prezentační techniku a mnohem víc naleznete na:  http://www.c-servis.cz/

Přeci jenom, když už prezentovat, tak správně a na úrovni.

Žádné komentáře:

Okomentovat